Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-17T18:44:37+01:00
1

139-21=118
118*4min=472min
472min=7h52min

20.00-7h52min=12.08


2

23-12=11
11*4min=44min


5.12+44min=5.56


Nie zapomnij o naj!!
;d


2 1 2
2009-12-17T18:46:20+01:00
Czas miejscowy: 1 stopień = 4 minuty

1.139 stopni - 21 stopni = 118 stopni

118 x 4 = 472 minuty

472 minut = 7 godzin , 52 minuty

20:00 Tokyo - 7h , 52 minuty = 12 godzina , 8 minut

Odp:. W warszawie jest 12:08.




2. 23 - 12 = 11 stopni

11 x 4 = 44 minuty

5:12 + 44 minuty = 5:48

Odp: W Suwałkach jest 5:48
2 3 2