Odpowiedzi

2009-12-17T21:21:54+01:00
1-12/19=7/19
1/19=156/12=13kg
13kg * 7= 91kg

Nalezy przywiesc 91kg cukru
3 5 3
2009-12-17T21:22:15+01:00
12-156kg
19-xkg

x=19*156kg / 12 = 247kg
247kg-156kg= 91 kg



5 4 5
2009-12-17T21:42:11+01:00
156:12=13 13x19=247 247-156=91kg
3 5 3