Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-18T15:48:49+01:00
X[3-3x-6+6[3=9+[3
x[3-3x=9+[3+6-6[3
x[3-3x=15-5[3
x([3-3)=5(3-[3) /:([3-3)
x=5(3-[3)/([3-3)
x=5(3-[3)([3+3) / ([3-3)([3+3)
x=5(3[3+9-3-3[3) / (3+3[3-3[3-9)
x=5*6 / -6
x=30/-6
x=-5

Przepraszam za brak znaków matematycznych ale od wczoraj nie chcą mi się otworzyć.
[ -pierwiastek
[3 - pierwiastek z 3
2009-12-18T15:57:26+01:00
Nie działają mi symbole matematyczne-przepisuj uważnie
=x pierwiastków z 3-3x-6+6=9+pierw. z 3
x(pierw. z 3-3)=9+ pierwiastek z 3
x= w liczniku:(9+pierwiastek z 3)(pierw. z 3+3)
w mianowniku:(pierw. z 3-3)(pierw. z 3+3)
x= w liczniku:9 pierw. z 3+27+3+3 pierw. z 3
w mianowniku: 3-9
x=6(-2 pierwiastki z 3+5):6
x=-2 pierwiastki z 3+5
pozdrawiam