Odpowiedzi

2009-12-18T17:09:19+01:00
80%=96zł
100%=x
0,8x=96 /:0,8
x=120zł
120zł-96zł=24zł

Przed obniżką spodnie kosztowały 120zł, cenę obniżono o 24zł.
2009-12-18T17:09:21+01:00
100%-20%=80%

80% --> 96zł
20% --> 24zł
100% --> 120zł

120zł-96zł=24zł

Cena spodni przed promocją to 120zł. Spodnie staniały o 24zł.
2009-12-18T17:08:14+01:00
80% =96 zł.
96:80=1,2 zł
1%= 1,2 zł.
1,2*100%=120zł
Odp: Spodnie wcześniej kosztowały 120 zł.
Pozdrawiam :)