Odpowiedzi

2009-09-13T17:09:48+02:00
36l-16,2l=19,8l
180-16,2
x-19,8
x=180*19,8/16,2=220[km]
Odp.Benzyny wystarczy na przejechanie jeszcze 220km.
2009-09-13T17:18:28+02:00
180km→16,2l
x→36l
x=(180*36)/16,2
x=6480/16,2
x=400
wystarczy mu jeszcze na przejechanie 400km
2009-09-13T17:29:22+02:00
36-16,2=18,8
180x19,8=3564
3564÷16,2 = 220 km