Odpowiedzi

  • Sev
  • Rozwiązujący
2009-12-19T15:52:14+01:00
2200*1,6= 3520
2200*0,9= 1980
3520-1980= 1540
Zarobili 1540,-
20 4 20
2009-12-19T15:53:45+01:00
90 gr = 0,90 zł
1,60 - 0,90 = 0,70[zł]
0,70 × 2200 = 1540 [zł]

odp;
Firma zarobiła 1540 zł.
20 3 20
2009-12-19T19:50:49+01:00
2200*0,9=1980
2200*1,6=3520
3520-1980=1540
12 3 12