Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-19T16:00:14+01:00
Wtedy średnia będzie 18 a liczba osób to 33, więc suma wieku = 18×33=594
suma wieku bez nauczyciela to 17×32=544
róznica 594-544=50 to wiek nauczyciela
1 5 1
  • Użytkownik Zadane
2009-12-19T16:00:56+01:00
Uczniow---32
srednia wieku uczniow----17
uczniowie z nauczycielem----33
srednia wieku uczniow z nauczycielem-----18
X-wiek wszystkich uczniow
Y-wiek ucznow z nauczycielem
T-wiek nauczyciela

X/32=17
X=544

Y/33=18
Y=594

Y-X=T
594-544=50
T=50
1 5 1
2009-12-19T16:05:32+01:00
z nauczycielem będzię 33 więc:
18×33=594
17×32=544 bez nauczyciela
594-544=50- wiek nauczyciela