Basia policzyla wydatki oraz kieszonkowe , ktore otrzymała od rodziny.Mama+ 150zł babcia + 50 zł wydatki: bluzka -30zł
upominek-21zł.
słodycze- 12 zł
Kwota, którą Basia posiada , to:
a 5zł b 2zł c 3zł d 12 zł

proszę o obliczenia.

3

Odpowiedzi

2009-12-20T10:43:13+01:00
150zl +50zl = 200zl 30zl+ 21zl +12zl =63zl 200zl - 63zl = 137zl


chyba od mamy 15, a nie 150zl, bo inaczej nie wychodzi ;/ wtedy bedzie tak

15zl + 50zl =65zl 65zl - 63 zl =2 zl odp. b
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-20T10:44:47+01:00
Chyba w tych kieszonkowych od mamy będzie 15, bo inaczej nie wyjdzie żaden z podanych wyników:
miała 15zł+50zł=65zł
wydała 30zł+21zł+12zł=63zł
zostało 65zł-63zł=2zł
odpowiedź b
2009-12-20T10:47:16+01:00
(150+50)-(30+21+12)=200-63=137
Odp nie ma tam takiego wariantu.