Odpowiedzi

2009-12-23T01:45:07+01:00
(log przy podstawie 2 z 3 )*( log przy podstawie 3 z 4) =

( log przy podstawie 3 z 4) zamieniam na log przy podstawie 2
( log przy podstawie 3 z 4)= (log przy podstawie 2 z 4 ): ( log przy podstawie 2 z 3)

(log przy podstawie 2 z 3 )*( log przy podstawie 3 z 4) =
= (log przy podst. 2 z 3 )*(log przy podstawie 2 z 4 ): ( log przy podstawie 2 z 3)

(log przy podst. 2 z 3 ) skróci się z mianownikiem i otrzymamy
= log przy podstawie 2 z 4) = 2 , bo (2 do potęgi 2 = 4)

Korzystam z definicji logarytmu
5 3 5