Odpowiedzi

2009-12-20T16:30:43+01:00
440zł×10% =440zł × 0,1 = 44zł

440zł - 44zł = 396zł

450 - 396zł = 54zł

Odp. Pan Jurek powinien obniżyć cenę o 54zł.
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-20T16:32:12+01:00
Sklep pana Wojtka - 440zł
Sklep pana Jurka - 450zł
10%=0,1
440zł * 0,1=44zł
440zł - 44zł = 396zł
450zł - 396zł = 54zł
Odp. Pan Jurek powinien obniżyć cenę aparatu o 54zł