Odpowiedzi

2009-12-20T16:33:20+01:00
2009-12-20T16:34:40+01:00
Mężczyzni= 22-8=14
Kobiety=22
dzieci=14+22=36+18=54
razem=54+22+14=90

odp na wycieczce było 90 osób
---------------------------------
ciesze się że mogłem pomóc
1 5 1
2009-12-20T16:36:21+01:00
Dane:
Kobiety : 22
Mężczyźni : o 8 mniej niż kobiet
Dzieci : o 18 więcej niż razem kobiet i mężczyzn
Odpowiedź:
Mężczyźni : 22-8= 14
Dzieci : (22+14) + 18 = 36 + 18 = 54
Razem : 22+14+54= 90
Odp. Na wycieczkę pojechało 54 osób....
1 5 1