Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-20T20:43:35+01:00
5h=120stron
960:120=8
8*5h=40h
40h-5h(bo tyle już przeczytał)
35h-na dokończenie
Odp,. będzie potrzebowal 35godzin
1 4 1
2009-12-20T20:44:48+01:00
960 - całkowita ilość stron
120 - ilość stron które Tomek przczytał po 5h

960 - 120 = 840 - ilość stron pozostałych do przeczytania

840 : 120 = 7 - liczba "jednostek" czasu pozostałych do przeczytania

7 * 5h = 35h

odp. Tomek potrzebuje 35h na dokończenie tej książki
1 4 1