Odpowiedzi

2009-12-20T20:46:44+01:00
Iwona - 9 lat, za rok 10 lat
Krysia za rok będzie 2x młodsza od Iwony, czyli za rok musi mieć 5 lat. Teraz więc ma 4 lata.
Karol jest 3x starszy od Krysi, czyli 4x3 = 12. Karol ma 12 lat.
2 2 2
2009-12-20T20:47:05+01:00
9+1=10 <--ile za rok bedzie miała Krysia
10:2=5 <--dwa razy młodsza
5-1=4 <-- od wieku za rok odjąc rok by dowiedziec sie ile ma teraz
4+3=7<-- wiek krysi dodać 3 lata więcej = wiek Karola


Odp.Karol obecnie ma 7 lat
4 4 4
2009-12-20T20:47:57+01:00
Iwona 9
Krysia 9:2=4,5 9-4,5=4,5
Karol 4,5+3=7,5
chyba jest dobrze ; )
pozdrawiam ; )
1 5 1