Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-21T15:38:20+01:00
Pole piaskownicy: 3,5 x 2,8 = 9,8m2
Pole piaskownicy i chodznika łącznie: (2,8 +1,2) x (3,5 + 1,2) = 4 x 4,7 = 18,8m2
Pole chodnika: 18,8 - 9,8 = 9m2
1 5 1
2009-12-21T15:39:30+01:00
Pole pow piaskownicy
3,5x2,8=9,8m²
pole pow piaskownicy i chodnika razem
czyli do krawędzi długości piaskownicy dodajemy szerokość chodnika
3,5+1,2=4,7m
2,8+1,2=4m
4,7x4=18,8m²
teraz obliczamy pole pow chodnika
czyli od pow chodnika z piaskownicą odejmujemy pole pow piaskownicy
18,8-9,8=9m²
pole pow chodnika wynosi 9m²
2 5 2
2009-12-21T15:40:33+01:00

3,5x2,8=9,8m²
3,5+1,2=4,7m
2,8+1,2=4m
4,7x4=18,8m²
18,8-9,8=9m²
2 5 2