Odpowiedzi

2009-12-21T19:22:10+01:00
Spróbuje...

1 dzień 2/5*240=96
2 dzień 3/4*(240-96)=3/4*144=108

240-96-108=36

odp.: 36 metrów
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-21T19:24:19+01:00
240m * 2/5 = 96m - tyle sprzedano pierwszego dnia
240 - 96=144
144* 3/4 = 108 - tyle sprzedano drugiego dnia

240 - ( 96+108) = 240 - 204 = 36m

Odp.: W sklepie pozostało 36m materiału.
5 4 5
2009-12-21T19:24:47+01:00
240m*2/5= 240m*0,4=96m.

Pierwszego dnia sprzedano 96m materiału.

240m-96m=144m
144m*3/4=144m*0,75=108m

144m-108m=36m

Odp. Pozostało w sklepie 36m materiału.
1 5 1