1.Właściciel restauracji dokupił 3 nowe stoły i 7 krzeseł rachunek wyn iosl 1211zl jeden stol kosztował 175zl ile kosztowalo jedni krzesło
2.mama natali zamierza kupic nową pralkę pierwsza wplata wynosi460 pozostala kwota ma byc spłacona w 12 miesiecznych ratach po 95zl ile kosztuje ta pralka?

2

Odpowiedzi

2009-12-21T20:24:43+01:00
1. 175*3=525
1211-525=686
686/7=98 -koszt 1 krzesła
2. 460+ 12*95=460+1140=1600 -koszt pralki
mama nadzieję ze się przyda proszę :)
1 5 1
2009-12-21T20:24:52+01:00
1.175zł ×3=525zł
1211zł-525zł=686zł
2.460zł+(95zł×12)=460zł+1140zł=1600zł
1 1 1