Odpowiedzi

2009-12-21T21:42:34+01:00
140 stopni- 21 stopni= 119 stopni= 476 minut= 7 h 56 min. = 21:56
90 stopni+ 21 stopni= 111 stopni= 444 minuty= 7 h 24 min.= 6:36
2009-12-21T22:08:11+01:00
0 21 E 140E
| | |
W-wa Tokio

140 - 21 = 119

119 x 4 = 476

476 : 60 = 7h 56'

14:00 + 7:56 = 21:56

Odp. W Tokio jest godzina 21:56 czasu słonecznego.

90W 0 21E
| | |

90 + 21 = 111

111 x 4 = 444

444 : 60 = 7h 24'

14:00 - 7:24 = 6:36

Odp. W Nowym Orleanie jest godzina 6:36 czasu słonecznego.
1 5 1