Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-24T12:25:12+01:00
151-18=133
133*4=532 minuty = 8h 52 minuty
12-8h 52 minuty = 3:08
1 1 1
2009-12-24T13:02:24+01:00
Sydney (151E) Gdynia (18E)

godz. ? godz. 12.00

151 - 18 = 133
133 * 4 = 532
532min = 8h 52 min

12.00 + 8h52min= 20.52

Odp. W Sydney jest 20.52


1 5 1
2009-12-24T14:39:26+01:00
Sydney 151*E
Gdynia 18*E
południe to 12.00 czyli w Gdyni jest 12.00 (górowanie słońca)

151-18=133

1 stopień to 4 minuty więc:
133 razy 4= 532 minuty= 8 h 52 minuty

12.00+8.52=20.52

20.52 jest w Sydney.