Odpowiedzi

2009-12-27T17:15:45+01:00
Pożywkę przygotowuje się :
1. Kilka krotne podgrzewanie i ochładzanie w łaźni wodnej agardu z krwią w temp 100C i pod wyższym ciśnieniem
2. Dochodzi do hemolizy krwi
3. W przypadku świń temp musi być wyższa
4. Krew kozy wydłużamy do 15 min
5. Po wysterylizowaniu i wymieszaniu pożywkę rozlewa się do odpowiednich naczyń hodowlanych
6. CHOH dodaje się osobno
2009-12-27T19:24:36+01:00
Pożywkę przygotowuje się :
1. Kilka krotne podgrzewanie i ochładzanie w łaźni wodnej agardu z krwią w temp 100C i pod wyższym ciśnieniem (W przypadku świń temp musi być wyższa ).

2. Dochodzi do hemolizy krwi.

3. Krew kozy wydłużamy do 15 min.

4. Po wysterylizowaniu i wymieszaniu pożywkę rozlewa się do odpowiednich naczyń hodowlanych.

5. CHOH dodaje się osobno .
2009-12-27T20:51:52+01:00
Pożywkę przygotowuje się :
1. Kilka krotne podgrzewanie i ochładzanie w łaźni wodnej agardu z krwią w temp 100C i pod wyższym ciśnieniem
2. Dochodzi do hemolizy krwi
3. W przypadku świń temp musi być wyższa
4. Krew kozy wydłużamy do 15 min
5. Po wysterylizowaniu i wymieszaniu pożywkę rozlewa się do odpowiednich naczyń hodowlanych
6. CHOH dodaje się osobno