Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-30T14:23:42+01:00
Zadanie 4.
II a - 20 uczniów w sumie, 80 - wszystkich zdobytych punktów, 80/20 = 4, 4 - średni wynik sprawdzianu.
II b - 20 uczniów w sumie, 120 - wszystkich zdobytych punktów, 120/20 = 6, 6 - średni wynik sprawdzianu.
II c - 20 uczniów w sumie, 140 - wszystkich zdobytych punktów, 140/20 = 7, 7 - średni wynik sprawdzianu.
Najłatwiejszy był dla klasy II c

Zadanie 5.
9 osób

Zadanie 6.
13 osób

Zadanie 7.
a)12 + 4x = 15 + 3x
x = 3
Na 3 godziny.
b) na 2h:
A. 12 + 4 ×2 = 20 - korzystniejsze
B. 15 + 3 ×2 = 21
na 5h:
A. 12 + 4 ×5 = 32
B. 15 + 3 ×5 = 30 - korzystniejsze

Zadanie 8.
C.Jedyna 16/50 razy 100% = 32%
M. jakiśtam 4/50 razy 100% = 8%

Zadanie 9.
Nie mam jak narysować, ale musisz obliczyć ile każdy zdobył % głosów. I pamiętaj 1% to 3,6 stopnia :)

Zadanie 10.
20-4 = 16 głosów mniej
16/50 razy 100% = 32%
O 32%.
1 4 1