Znalazłaś w niemieckim magazynie kolumnę kulinarną , w której sa umieszczone przepisy
Napisz list w którym
- przedstawisz się krótko i wyrazisz zainteresowanie gastronomią
-informujesz o potrawie na którą podajesz przepis i uzasadniasz swój wybór
- podajesz składniki i sposób przyrządzenia potrawy
- udzielasz wskazówek dotyczących odpowiednich dodatków
i sposobu podania

1

Odpowiedzi

2009-12-30T16:23:26+01:00
Willkommen
Ich habe den Namen Anastasia, ich bin 23 Jahre alt und seit einiger Zeit begann ich ein Interesse an der Gastronomie. Ich habe viele Regeln, die gerne teilen. Meine besten Bestimmung ist ein Rezept für die Nuggets. Ich gebe ihm, weil diese leckeren Pasteten werden.
Zutaten:
* 600 g Hackfleisch aus Geflügel
* 2 Eier
* Breadcrumbs
* 2 / 3 Päckchen salzige Cracker
* Chicken Würze
* Salt
Methode der Vorbereitung:
Crush die Cracker zu einem feinen Pulver und verbinden sich mit der gleichen Menge Semmelbrösel. Hackfleisch mit Ei und Semmelbrösel kombiniert (clean - keine Kekse), indem sie so vieles, was kompakt, aber es gibt die Bank formen und bilden eine Masse. Vorsichtig mit Salz würzen, um das Huhn und gründlich mischen. Bilden kleine, flache Fladen (erstes tun das beste Ball der Größe von Golfbällen, so flachen sie mit den Händen), schleifen sie in einer Mischung von Crackern. In heißem Öl braten, bis die orange Farbe wird. Hobby-Pferd am besten ist, Cracker. Sollte warm, vorzugsweise mit Pommes und Salat mit Chinesisch, Suppen gegeben werden.


Witam
Mam na Imię Anastazja, mam 23 lata i od jakiegoś czasu zaczęłam interesować się gastronomią. Mam wiele przepisów, którymi chętnie się podzielę. Moim najlepszym przepisem jest przepis na nuggetsy. Podam go, gdyż te kotleciki są pyszne.
Składniki:
* 600 g mielonego mięsa drobiowego
* 2 jajka
* bułka tarta
* 2/3 paczki słonych krakersów
* przyprawa do kurczaka
* sól
Sposób przygotowania:
Krakersy rozgnieść na drobny pył i połączyć z taką samą ilością bułki tartej. Mielone mięso połączyć z jajkami i bułką tartą (czystą - bez krakersów), dodając jej tyle, aby powstała zwarta, ale dająca się ławo lepić i formować masa. Delikatnie posolić,dodać przyprawę do kurczaka i dokładnie wymieszać. Formować małe,płaskie kotleciki (najlepiej najpierw zrobić kulkę wielkości piłki do golfa, a później spłaszczyć ją rękami), obtaczać je w mieszance krakersowej. Smażyć w rozgrzanym oleju aż nabiorą pomarańczowego koloru . Najlepiej użyć krakersów Lajkonika. Należy podawać ciepłe, najlepiej z frytkami i sałatką z zup chinskich.