Odpowiedzi

2009-12-31T16:14:28+01:00
3/4 razy osiem
ponieważ ułamki mnoży się przez daną liczbę ale pamiętaj żeby nie mnożyć mianownika tylko liczebnika (Jak już coś bo możliwe że się pomyliłam- nie mnóż przez 4 !!)


Nie jestem pewna co do tego rozwiązania ...
Pozdrawiam !!! :D
2009-12-31T16:16:00+01:00
3x autobusem
x piechota
x+8=3x
4x=8
x=4
cala droga
4x=16
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-31T16:25:16+01:00
¾ = droga przebyta autobusem
¼ = droga przebyta pieszo
¼ = 4km
¾ = 4 km + 4km + 4km= 12 km
12 km - 8 = 4km

12 km + 4 km = 16km - odl. między domem a jeziorem