Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-02T11:01:09+01:00
C)

(4-x)-2(x-4)=-(x-4)-2(x-4)=(x-4)(x-2)

d)
1-27x^3=(1-3x)(9x^2+3x+1)

6 (x-2)^2-(x+3)^2+x=21=0
x^2-4x+4-x^2-6x-9+x+21=0
-9x+16=0
x=16/9
x=1 7/9

2

Odp: zapis zrobic ciezko ,wiec najpierw pisemny sposob tego co w tekscie:
pierwiastek trzeciego stopnia z ilosczynu liczby cztery i pierwiastka z czterech czwartego stopnia.I to rowna sie pierwiastek trzeciego stopnia z 4*4^1/4=pierwiastek trzeciego stopnia z 4^5/4=4^5/4^1/3 ( ten iloczyn 5/4i 1/3 jest w potedze-pozbywasz sie pierwiastka)=4^5/12