Odpowiedzi

2010-01-02T15:48:07+01:00
1. ( 0,76 :1 i 1/3 - 0,5 ) + (17/40 - 0,2 : 1 i 3/5 ) = (0,57 - 0,5) + (17/40 - 1/8) = 0,07 + 0,3 = 0,37

2. a(y+b)=c
ay + ab = c
ay = c - ab
y = c - ab / a
[jesli chodzi o to, ze masz przyjac jakiekolwiek liczby pod 'a', 'b' i 'c', to chyba dasz juz sobie rade? przeksztalcilam Ci tak, ze tylko podstawisz i obliczasz :)]
3 3 3
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-02T15:51:14+01:00
Zad.1]
= (0,76:⁴/₃-½)+(0,425-0,2:1,6)=
(0,76×0,75-0,5)+(0,425-0,125)=
0,57-0,5+0,3=0,37
zad.2]
a(y+b)=c /:a
y+b=c/a
y=c/a-b


ma być w liczniku c w mianowniku a , za ułamkiem -b
pozdrawiam
3 3 3