Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-02T16:52:25+01:00
Mr=60g
Cp=12%
12% z 60g
0,12*60=7,2g

Po dosypaniu soli:
60g+20g=80g
Cp=7,2/80*100%=9%
Odp.Stężenie wynosi 9%.
1 4 1
2010-01-02T16:53:55+01:00
Cp=ms*100%/mr
ms=cp*mr/100%=12%*60g/100%=7,2g
ms1=ms+20g=7,2g+20g=27,2g
mr1=mr+20g=60g+20g=80g
cp=ms1*100%/mr1=27,2g*100%/80g=34%
1 5 1
2010-01-02T16:54:30+01:00
Cp=20/300 x 12% =0,4 %

tak mi się wydaje ale nie wiem czy to dobrze