Muszę to rozwiązać
a (Do 3 potęgi )+ 2a - a(Do 2 potęgi )+ 3a(Do 2)- 10 a(Do 3)+5=
13 x + 7y - 10 x - 4y + 5y=
10ab + 3ab(Do 2)+5ab - 3ab(Do 2)=
17x+8x-20xy+3x+15x(Do 2)y(Do 2)-10xy(Do 2)+ x - 2y=
-9a(Do 3)+2a(Do 2)+2a+5=


chodzi mi o skrót np 5x-2x=3x

2

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-02T17:24:19+01:00
A ( do 3 potęgi)+2a-a ( do drugiej) + 3a (do drugiej)-10a (do trzeciej) +5 = -9 a (do trzeciej)-2a+2a (do drugiej) + 5

13x+7y-10x-4y5y=3x8y

10ab3ab(do drugiej) 5ab-3ab (do drugiej)=15ab

17x8x-20xy3x15x(do drugiej) y (do drugiej) -10xy (do drugiej)x-2y=29x-20xy15x(do drugiej) y (do drugiej) -10xy (do drugiej)-2y

-9a (do trzeciej)+2a(do drugiej)+ 2a + 5= tego nie można już zapisać w prostszej postaci
2010-01-02T17:49:19+01:00
A (Do 3 potęgi )+ 2a - a(Do 2 potęgi )+ 3a(Do 2)- 10 a(Do 3)+5=
=2a+2a(kwadrat)-9a(do trzeciej)+5


13 x + 7y - 10 x - 4y + 5y=3x+8y

10ab + 3ab(Do 2)+5ab - 3ab(Do 2)=15ab


17x+8x-20xy+3x+15x(Do 2)y(Do 2)-10xy(Do 2)+ x - 2y=29x-20xy+15x(do 2)y(do 2)-10xy(do 2)-2y


-9a(Do 3)+2a(Do 2)+2a+5=no tutaj nic nie mozesz tu zroibic:)