Odpowiedzi

2010-01-02T21:18:34+01:00
2600 - 2080 = 520
19% = 0,19
0,19 * x = 520
x = 520 : 0,19
x = 2736,421 ≈ 2736
2736 - 2080 = 656
Odp: Zysk po odliczeniu podatku wynosi 656 zł.
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-02T21:18:38+01:00
2600 - 2080 = 520 zł - zysk przed zapłaceniem podatku.
19 % z 520 zł = 19/100*520=98.9 zł
520zł - 98.9 = 421 zł 1 gr. - zysk po zapłaceniu podatku.

Chyba powinno to tak wyglądać.Chociaż nie wiem czy nie powinno się odliczyc od 2600.
1 3 1
2010-01-03T02:04:36+01:00
2600 - 2080 = 520
19% = 0,19
0,19 * x = 520
x = 520 : 0,19
x = 2736,421 ≈ 2736
2736 - 2080 = 656
Odp: Zysk wynosi 656 zł