Samochód kosztuje 19 000 zł. Przy zakupie należy wpłacić 2200 zł. Reszta należności rozłożona jest na miesięczne raty.
a) Ile złotych miesięcznie należy płacić,jeżeli rat jest czternaście?
b) Ile miesięcy trwałaby spłata tego samochodu przy miesięcznej racie w wysokości 280 zł?

3

Odpowiedzi

2010-01-03T14:08:01+01:00
A) 19000-2200=16800
16800:14= 1200

b)16800:280=60
60 miesięcy
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-03T14:08:06+01:00
19 000 zł - 2 200zł = 16800zł
a 16800zł / 14 =1200
b 16800zł / 280 zł = 60 miesiecy
3 3 3
2010-01-03T14:12:12+01:00
A) 19000-2200=16800
16800:14=1200
odp. Miesięcznie trzeba zapłacić 1200 zł
b) 16800:280=60
odp. Spłata trwałaby 60 miesięcy.
1 5 1