Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-03T16:08:46+01:00
P+3=r :2
p+r = 18 to p=18-r
za p podstawiamy 18-r+3=r:2 obie strony równania pomnózmy przez 2 to będzie 36-2r+6=r
to 36+6=r+2r to 42=3r to r=42:3 to r=14
p+14=18
p=18-14
p=4


m=305n ale czy w przepisywaniu tego równania nie wkradł się
n+m=65 jakiś błąd?

n+305n=65
306n=65
n=65:306
n=0,2124
1 5 1
2010-01-03T21:11:16+01:00
P+3=r:2
p+r =18
p+3=r:2
p=18-r
18-r+3=r:2 /*2
p=18-r
36-2r+6=r
p=18-r
36+6=r+2r
p=18-r
42=3r
p=18-r
r=14
p=4

m=30%n
n+m=65
m=0,3n /*10
n+m=65
10m=3n
n+m=65 /*3
10m-3n=0
3n+3m=195
10m-3n=0
13m=195
n+m=65
m=15
n=50