Odpowiedzi

2010-01-04T15:32:19+01:00
P1=3m*3m=9m2
10cm=0,1m
20cm=0,2m
P2=0,1m*0,2m=0,02m2

9m2 : 0,02m2=450

Potrzeba 450 plytek ;))
1 1 1
2010-01-04T15:35:55+01:00
Rozw

3m*3m=9m2

10cm*20cm=200 cm2
9m2= 90 000cm2
90 000cm2 : 200 cm2 =450

Odp. potrzeba 450 plytek terakoty na pokrycie podłogi

:)
1 5 1
2010-01-04T15:38:42+01:00
3m=300cm

300:10=30
300:20=15
30+15=45

odp.:Potrzeba będzie 45 płytek
1 1 1