Odpowiedzi

2009-09-18T19:13:42+02:00
10,30 - 7,30 = 3 - tylke czasu jechał każdy z pociągów do miejsca spotkania

S₁= 60 km/h× 3h = 180 km
S₂=55 km/h× 3h = 165 km
S= S₁+S₂=180+165= 345 km

odp. Odległość między Warszawą a Gdynią wynosi 345 km.
2009-09-18T19:14:12+02:00
10,30-7,30=3
3*60=180km
3*55=165km
180km+165km=345km



Odp.:Między Gdynią a Warszawą jest 345km.
13 5 13
2009-09-18T19:26:53+02:00
10.30 - 7.30 = 3
3 x 60 = 180 km
3 x 55 = 165 km
180 km + 165 km = 345 km



Odp.: Warszawę i Gdynię dzieli 545 kilometrów.