Odpowiedzi

2010-01-05T20:44:19+01:00
Tokio 140°E
Nowy Orlean 90°W
Warszawa 21°E 14.00

140° - 21° = 119°
1° to 4 min
119° to xmin
x = 476min = 7h56min
14.00 + 7h 56min = 21.56

90° + 21° = 111°
1° to 4 min
111° to x min
x= 444min = 7h24min
14.00 - 7h 24min = 6.36
2010-01-05T20:44:28+01:00
Warszawa 21°E, 14:00
Tokio 140°E, ?
różnica: 140°-21°= 119°
1°- 4 min.
119°•4= 476 min.= 7 h. 56 min.

jak idzie dalej na E to się dodaje!
14:00 +7h 46 min.= 21:56


Warszawa 21°E, 14:00
Nowy Orlean 90°W
różnica: 90°+ 21°= 111°
1°- 4 min.
111°•4= 444 min= 7 h. 24 min

jak idzie z E do W to się odejmuje!
14:00- 7h 24 min= 6:36

Odp: W Tokio jest wtedy 21:56, a w Nowym Orleanie 6:36.
2010-01-05T20:44:36+01:00
Tokio - warszawa
140-21 = 119
119 * 4 = 476 min = 7 h 56 min
W Tokio jest 21 : 56 .
( Bo na E czas dodajemy)

Nowy Orlean - Warszawa
21 - (-90) = 21 + 90 = 111
111 * 4 = 444 min = 7 h 24 min
W Nowym Orleanie jest 6 : 04 .
( Bo na W czas odejmujemy)