Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
  • hasi
  • Rozwiązujący
2010-01-06T18:31:07+01:00
1.
m = 200 * 4kg = 800 kg
s = h = 25m

W=F*s
F = m*g = 800kg * 10m/s^2 = 8000 N
W = 8000N * 25m = 200000 J

2.
P = 600W
t = 1,5min = 90s

P = W/t |*t
W = P*t
W = 600W * 90s = 54000 J