Odpowiedzi

2010-01-06T23:02:14+01:00
9+7+4 = 20
9/20 = 0,45 = 45%
7/20 = 0,35 = 35 %
4/20 = 0,20 = 20 %
Odp. Pani Anna otrzymała 45%, pani Barbara 35% , a pani Cecylia
20% wynagrodzenia.
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-06T23:02:35+01:00
9+7+4=20
wynagrodzenie podzieliły na 20 równych cześci i
1- wzięła 9 takich części
2- wzięła 7
3- wzięła 4 takie części
20 części=100%
9 części=x%
x=100×9:20=45% wzięła 1

20 części=100%
7 części =x%
x=100×7:20=35% wzięła 2

20części=100%
4części=x%
x=100×4:20=20% wzięła 3

spr. 45%+35%+20%=100%
2010-01-06T23:03:11+01:00
9+7+4=20
100% --->20
x ----->9
9*100=900 900/20=45
i tak samo z 7 i 4
9-45%
7-35%
4-20%