Odpowiedzi

2010-01-07T16:28:26+01:00
50%-20
100%=x
x=40
5)
40-10=30
(30/40)*100%=75%

1) 15%=15/100=0,15
142%=142/100=1,42
0,5%= 0,5/100=0,005
2)0,25*100%=25%
2,5*100%=250 %
1 1 1
2010-01-07T16:28:56+01:00
4.
0,5 - 20
1 - x

0,5 x = 20 / :0,5
x= 40

4.

100% - 40 zł
x % - 40 zł - 10 zł

3000 zł = 40 x zł / : 40 zł
x = 75 %

1.
15%=0,15
142%=1,42
0,5%= 0,005

2.0,25= 25 %
2,5= 250 %
1 5 1
2010-01-07T16:29:50+01:00
4.
50% =20
100%=40
Odp.:Jest to liczba 40.
5.
25% z 40=10
1.
15%=15/100
142%= 1 i 42/100
0,5%= 5/1000
2.
0,25=25%
2,5=250%