Odpowiedzi

2010-01-07T17:38:14+01:00
1602- 600 = 1002
100m to 0,6 stopnia
10* 0,6 = 6 stopni
20 stopni minus 6 stopni to 14 a wiec na górze jest 14 stopni C
2010-01-07T17:38:41+01:00
1602-600=1002 - różnica wysokości
co 100 m temp. spada o 0,6 stopnia C więc

0,6stopnia C -- 100m
x stopnia C --1002m
100x = 0,6*1002
100x= 601 |/100
x=6

20 stopni C - 6 stopni C = 14stopni C

Odp. Na śnieżce będzie 14 stopni C
2010-01-07T17:44:00+01:00
Karpaty 600m.n.p.m. +20stopni
Śnieżka 1602m.n.p.m......

1602-600=1002~1000
1000:100=10
10x0,5=5
20stopni - 5stopni =15stopni
Śnieżka *15stopni