Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-07T19:02:12+01:00
Dane:
m₁ = 12 t = 12000 kg
m₂ = 1200 kg
Rozw.:
Ek₁ / Ek₂ = (m₁× V² / 2) / (m₂ × V² / 2)
Ek₁ / Ek₂ = (m₁× V² / 2) × (2 × m₂ × V²)
Ek₁ / Ek₂ = m₁ / m₂
Ek₁ / Ek₂ = 12000 kg / 1200 kg = 10
2010-01-07T19:02:13+01:00
Ek=mV²/2

Ek=12000x/2=6000x
Ek=1200x/2=600x

samochód ciężarowy - 10x (6000x:600x)
2 1 2