Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-08T15:15:49+01:00
A) 3*12 - 2 - 2*12 + 5 + 4*12 =63
b)3*2 - 2 + 5*2 + 2*2 - 6 =12
c)5 + 2*8- 3*8 - 3*6 + 5*6 - 5=22
d)3(1 - 4*12 + 2 + 4*12 - 12 + 2*3)= 3(1-48+2+48-12+6)=3-144+6+144-36+18=-9
2 3 2
2010-01-08T15:20:45+01:00
A)2*12-2-2*12+5+4=249
b)3*2-2+5*2+2*2=40
c)5+2*8-3*8-3*6+5*6=15186
d)3*1-4*12+2+4*12-12+2*2=-164

nie wiem czy dobrze ale raczej tak;))
1 3 1
2010-01-08T15:37:58+01:00
A) 3x - 2 - 2x + 5 + 4x= 36 - 2 - 24 + 5 + 48= 63
c) x + 2y - 3y - 3z + 5z - x=5+16-24-18+30=51-42=9
d) 3(x - 4z + y + 4z - z + 2y)=3*(1-24+2+48-12+24)=3*39=117

co do wyrażenia b nie mam pewności czy a i b mogą mieć te same wartości no ale oblicze to z wart. 2 :)

b)3a - b + 5a + 2b - 6 =6-2+10+4-6=12