Odpowiedzi

2010-01-08T16:40:30+01:00
(48-18):2=15[zł]

Odp: Bilet ulgowy kosztuje 15zł.
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-08T16:40:36+01:00
48-18=30(zł)
30/2=15(zł)
ulg.=15zł(zł)
n=15+18=33(zł)
1 1 1
2010-01-08T16:41:00+01:00
N+u=48
u=n-18

n+n-18=48
u=n-18

2n=66
u=n-18

n=33
u=33-18

n=33
u=15
1 1 1