Odpowiedzi

2010-01-08T17:57:44+01:00
T1=20sek
t2=2min=120sek
V=72km/h=20m/s
s=?????

a=V/t
a=20/20=1m/s^2

s=at^2/2=1*120^2/2=7200m=7,2km
2010-01-08T18:00:17+01:00
A=Δv/t

Δv=72km/h=20m/s

t=20s

a=1m/s²

S=at²/2

S=1m/s²*400s²/2=400m/2=200m

2min-20s=1min40s=100s

S=V*t (bo rozumiem, że jak już osiągnął tą prędkość, to jechał ruchem jednostajnym)

S=20m/s*100s=2000m


S=200m+2000m=2200m