Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-08T18:46:44+01:00
A=F/m

m-masa
F-siła
a-przyspieszenie
2010-01-08T18:50:28+01:00
A=f/m - II zasada dynamiki (ale nie w ogólnej postaci!)
a=deltaV/delta t
F=(deltaV*m)/delat t |*delta t
F*delta t=(V-V zero)*m
F delta t =mV-mV zero <gdzie mV to pęd, mV zero to pęd początkowy>
więc F delta t=p-p zero
p-p zero to inaczej delta p
F delta t=delta p lub F=delta p/ delta t -postac ogólna II zasady dynamiki

delta to taki trójkąt przed literką
a zero to mała cyferka na dole po prawej stronie:)
4 5 4