Odpowiedzi

2009-09-22T23:08:27+02:00
(x-2)² = (x-1)² [traktujemy jako całość? Jeżeli nie, to po lewej x = 2, a po prawej x = 1]

Jeżeli nie, to

x² - 4x + 4 = x² - 2x + 1
-2x + 3 = 0 [nie jest to f. kwadratowa ;d]
x = 3/2
2009-09-22T23:08:51+02:00
Coś nie tak, to jest równanie ale nawet ni kwadratowe, bo x² sie redukuje i zostaje:
-4x+4=-2x+1
-2x=-3
x=1,5
2009-09-22T23:12:15+02:00
(x-2)² = (x-1)²
x²-4x+4= x²-2x+1
-2x=-3
x=3/2
ewentualnie można to przedstawić graficznie, ale to już musisz sam sobie z tym poradzić:)