Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-10T14:27:32+01:00
W Tokio ( 36°N, 140°E) jest 6:00 czasu slonecznego, która godzina jest wtedy w Kairze ( 30°N, 31° E) i w Londynie (51°N, 0° )

KAIR:
140E - 31E = 109 stopni
109 stopni x 4 minuty = 436 minut
436 minut= 7 godzin 16 minut.
6:00 - 7:16 = 22:44

Odpowiedź: w Kairze jest godzina 22:44




Londyn:
140 stopni x 4 minuty = 560 minut
560 minut = 9 godzin 20 minut.
6:00 - 9:20 = 20:40

Odpowiedź: w Londynie jest godzina 20:40



Mam nadzieję, że pomogłam;)