Odpowiedzi

2012-11-05T12:30:26+01:00

2 C₂H₅COOH + Ca ⇒ (C₂H₅COO)₂Ca + H₂
2 C₂H₅COOH + CaO ⇒ (C₂H₅COO)₂Ca + H₂O

2 C₂H₅COOH + Ca(OH)₂ ⇒ (C₂H₅COO)₂Ca + 2 H₂O

1 5 1
2012-11-05T12:30:48+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).

 2C₂H₅COOH + Ca ---> (C₂H₅COO)₂Ca + H₂ 
 2C₂H₅COOH + CaO ---> (C₂H₅COO)₂Ca + H₂O
 2C₂H₅COOH + Ca(OH) ₂ ---> (C₂H₅COO)₂Ca + 2H₂O

1 5 1