Odpowiedzi

2010-01-10T20:21:31+01:00
0,2*40=8
0,4*40=16

[(8+16)*100%]/80=2400%/80=30%
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-10T20:22:56+01:00
20% z 40 osób=0,2×40=8 kobiet
40% z 40 osób=0,4×40=16 kobiet

razem osób=40+40=80
razem kobiet=8+16=24

80=100%
24=x%

x=24×100:80
x=30%
odb. kobiety stanowią 30%
2010-01-10T20:23:46+01:00
40*20%=8
40*40%=16
16+8/40+40=24/80
24/80*100%=30%