Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-10T21:27:00+01:00
4 × 7,2 = 28,8
1 × 7,2 = 7,2

28,8 + 7,2 = 36,0

540 ÷ 36= 15

Odp.Słoik miodu wystarczy im na 15 dni
2010-01-10T21:28:22+01:00
4*7,2g=28,8g tyle gram miodu wypija dziennie pan Tomasz
7,2g tyle gram miodu wypija dziennie jego żona
28,8g+7,2g=36g tyle miodu wypijają łącznie w ciągu dnia
540g:36g=15 dni
540 gram miodu starczy im na 15 dni
2010-01-10T21:28:56+01:00
7.2g - jedna łyżeczka
540g - słoik
5*7.2g=36g - dzienne zużycie miodu
540g/36g=15
Odp Jeden słoik starczy na 15 dni.