Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-09-23T23:42:20+02:00
Cyna- stan stały, srebrzysta, zapach brak, nie rozpuszcza się, twarda, połysk metaliczny
ocet- stan ciekły, bezbarwny, ostry zapach, kwaśny smak
mąka ziemniaczana- stan stały, biała, bezwonna, proszek, rozpuszcza się w wodzie
proszek do pieczenia- stan stały, biała, duszący zapach, proszek, rozpuszcza się, spulchnia ciasto
olej- stan ciekły, jasnożółty, bezwonny, nie rozpuszcza się w wodzie, pływa na jej powierzchni
231 4 231
  • Użytkownik Zadane
2009-09-24T00:20:47+02:00
-Cyna- metal, srebrzysty, miękki, kowalny i ciągliwy (poniżej 13 0C przechodzi w inną odmianę alotropową - szarą cynę, mającą postać szarego proszku) Cyna Rozpuszcza się w silnych kwasach i zasadach.Temperatura topnienia 232 C
Temperatura wrzenia 2610 C
-Ocet-ciekły, bezbarwny, charakterystyczny, ostry zapach,nie rozpuszcza się w wodzie
-mąka ziemniaczana-stan stały, barwa : biała, cechy charakterystyczne : jest sypka,zapach bezwonny
-proszek do pieczenia-stan stały,biały,ostry,rozpuszcza się w wodzie
-olej stan skupienia: ciecz, barwa: żółta, zapach: bez zapachu inne cechy charakterystyczne: lżejszy niż woda...

106 3 106