Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-11T17:05:39+01:00
128-88=40
2 dzien-40

128-92=36
1 dzien-36

128-76=52
3 dzien-52
2 1 2
2010-01-11T21:55:13+01:00
Suma wszystkich prezentów to 128.
Suma prezentów rozdanych pierwszego i trzeciego dnia wynosi 88.
Jeśli od 128 odejmiemy 88, to otrzymamy liczbę prezentów rozdanych dnia drugiego:
128-88=40

Suma prezentów rozdanych dnia drugiego i trzeciego wynosi 92, czyli po odjęciu od 128, otrzymamy liczbę prezentów rozdanych dnia pierwszego:
128-92=36
A teraz odejmując od 128 liczby 40 i 36 otrzymamy liczbę prezentów rozdanych dnia trzeciego:
128-(40+36)=52
3 2 3