Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-01-11T17:48:53+01:00
5/8-255km
3/8-x

x=3/8*255km
-----------
5/8

x=153km

255km+153km=408km
Odp.408km
2010-01-11T17:49:51+01:00
5/8 można zrobić tak:
x / 5 * 8
więc
255 / 5 = 51
51 * 8 = 408
Wynosi 408 km