Odpowiedzi

2009-09-25T17:00:45+02:00
A)12,5%*1600 = 0,125 * 1600= 200
b)2% * 3000= 0,02 * 3000=60
3000-60= 2940
c)125% * 160= 1,25* 160= 200
  • Użytkownik Zadane
2009-09-25T17:02:34+02:00
A)
1600zł-100%
x-12,5%

x=12,5%×1600zł/100%=12,5×16zł=200zł

b)
100%-2%=98%

3000zł-100%
x-98%

x=3000zł×98%/100%=30zł×98=2940zł

c)
100%+125%=225%

160m-100%
x-225%

x=160m×225%/100%=160m×9/4=40m×9=360m

:)

  • Użytkownik Zadane
2009-09-25T17:06:06+02:00
1- 12,5% * 1600 = 0,125 * 1600 = 200
2- 2% * 3000 = 0,02 * 3000 = 60 ... 3000-60= 2940
3- 125% * 160 = 1,25* 160 = 200